Israël plant ambassade­wijk in Jeruzalem

woensdag 12 december 2018 |  Redactie Israel Today
Nu de VS en Guatemala al hun ambassades in Jeruzalem hebben, hoopt Israël dat meer Staten spoedig zullen volgen en ook ambassades zullen openen in de hoofdstad van Israël. Om hierop voorbereid te zijn, plant het Israëlische ministerie van Volkshuisvesting en Bouw een complex dat plaats biedt aan meerdere ambassades.

Afbeelding: Minister van Huisvesting en Bouw Yoav Galant (Foto: Miriam Alster/Flash90)

De geplande ambassadewijk zal niet ver van de Amerikaanse ambassade (in de wijk Arnona) in de wijk Oost Talpiot in Jeruzalem worden gebouwd en zal bestaan uit ambassades, woon­gebouwen voor ambassade­personeel en woningen voor de ambassadeurs. Het gehele complex wordt gebouwd op een oppervlakte van 100 hectare. De ministers van Volkshuisvesting en Bouw hebben de internationale gemeenschap laten weten dat ze haast moesten maken, omdat de beste plaatsen voor ambassades snel zouden worden toegewezen.

De Amerikaanse ambassade in Jeruzalem (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

De plannen voor de nieuwe ambassadewijk bevinden zich sinds kort in de Israëlische planningsadministratie en zullen binnenkort worden doorgestuurd naar de planningscommissies.

Israël is momenteel in contact met tien andere staten en probeert hen zover te krijgen dat ze hun ambassades naar Jeruzalem verhuizen. De Tsjechische Republiek heeft vorige week een eerste stap in deze richting gezet met de opening van het 'Tsjechische Huis', een cultureel centrum, in de Israëlische hoofdstad.

Australië zal Jeruzalem deze week naar verwachting erkennen als Israëlische hoofdstad, maar een overdracht van de ambassade is om financiële redenen nog niet gepland.

Minister van Huisvesting en Bouw Galant toonde zich optimistisch: 'Ik ben ervan overtuigd dat nog veel meer landen hun ambassades zullen verplaatsen. Daarom heb ik opdracht gegeven om passende oplossingen te vinden voor de locaties van toekomstige ambassades, zoals de bouw van een speciale ambassadewijk'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.