Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken op bezoek

Wednesday, December 12, 2018 |  Redactie Israel Today
De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier Matteo Salvini is dinsdag in Israël aangekomen voor een tweedaags bezoek. Salvini, voorzitter van de zeer rechtse Legapartij, wordt beschouwd als een vriend van Israël en is door de Italiaanse pers bekritiseerd omdat hij Hezbollah een terreurorganisatie heeft genoemd.

Voorafgaand aan de ontmoeting van vandaag in de residentie van premier Benjamin Netanyahu, bezocht Salvini gisteren de noordelijke grens met Libanon om kennis te nemen van de operatie tegen de aanvals­tunnels van Hezbollah.


De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini bezoekt de noordelijke grens.

Vandaag werd Salvini ontvangen door premier Netanyahu. Aan het begin van de bijeenkomst zei Netanyahu: 'Ik wil de heer Salvini welkom heten, hij is een grote vriend van Israël'. Tegen Salvini zei Netanyahu vervolgens: 'U had de gelegenheid om de terreurtunnels met eigen ogen te zien. Het is een duidelijke daad van agressie tegen ons en de normen van de internationale gemeenschap. U heeft een commandant bij UNIFIL, hij is een Italiaanse commandant. Wij zijn van mening dat UNIFIL zijn werk beter moet doen, maar dat is de verantwoordelijkheid van de internationale gemeenschap. Die moet een einde maken aan de agressie van Hezbollah tegen Israël'.

Salvini zei toen dat hij de Italiaanse UNIFIL-commandant had ontmoet, maar gaf geen details over de ontmoeting. Toen vertelde hij over zijn problemen met de Italiaanse pers. Hij werd bekritiseerd omdat hij Hezbollah een terreurorganisatie zou hebben genoemd.
Netanyahu deed glimlachend of hij er verbaasd over was. En toen zei hij met een cynische glimlach tegen zijn Italiaanse gast: 'Als je problemen hebt met de Italiaanse pers, kan ik je helaas geen advies geven, want ik heb helemaal geen problemen met de Israëlische pers'.

Op de daaropvolgende persconferentie sprak Salvini zijn steun uit voor Israël en bekritiseerde hij de EU voor haar onevenwichtigheid jegens Israël. 'De EU is de afgelopen jaren zeer onevenwichtig geweest en heeft Israël voor elke stap die het ondernam veroordeeld en geboycot. Wie vrede wil hebben, die moet Israël steunen.'

Later bezocht de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken de Klaagmuur en in de middag bezocht hij Yad Vashem, waar hij een krans legde.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken in Yad Vashem (Foto: Yonatan SindelFlash90)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.