Pogingen tot auto-aanvallen in Judea en Samaria

dinsdag 11 december 2018 |  Redactie Israel Today
Dinsdagochtend konden Israëlische veiligheids­troepen twee aanvallen met auto's verhinderen. Bij een van de incidenten werd de terrorist doodgeschoten. De ander bedacht zich na waar­schuwings­schoten en werd gearresteerd.

Afbeelding: De auto van de tweede terrorist (Foto: politiewoordvoerder)

In de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde Arabische stad Idhna in de buurt van Hebron in Judea probeerde een terrorist met zijn auto agenten van de grenspolitie te rammen, toen hij op de vlucht was voor medewerkers van het burgerlijk bestuur van het Israëlische ministerie van Defensie. Die kwamen optreden tegen het illegaal verbranden van vuilnis door de Arabieren, waarmee ze koper winnen voor hergebruik, een methode die de lucht zeer zwaar vervuilt.

Tijdens de operatie ramde de terrorist met zijn auto een auto van de Israëli's, probeerde vervolgens te ontsnappen en reed vervolgens in op een groep agenten van de grenspolitie, die het vuur op hem openden. De terrorist bezweek aan zijn verwondingen.

Het tweede incident deed zich ook voor tijdens een operatie van het civiele bestuur. Het ging om de afbraak van illegale gebouwen in de noordelijke Jordaanvallei in Samaria. Een Arabier probeerde een groep Israëlische veiligheidstroepen met zijn auto te rammen. De agenten schoten waarschuwingsschoten in de lucht, waarna hij stopte en werd overweldigd en gearresteerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.