Gewonde door de aanval bij Ofra: 'Am Israel Chai!'

Tuesday, December 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Shmuel David is een van de slachtoffers van de aanval bij Ofra van zondagavond. Hij werd door schoten, afgevuurd vanuit een voorbijrijdende auto, in de benen geraakt en licht gewond in het gezicht door splinters.

Maar gisteren ging het duidelijk beter met hem. 'Am Israel Chai, het volk Israël leeft, voor altijd en eeuwig, zal niemand ons breken,' zei hij tegen vrienden die hem in het ziekenhuis bezochten. Daarna nam hij zijn gitaar en zong een lied.

Bij de aanval raakten in totaal zeven mensen gewond, waaronder een 21-jarige vrouw die in de 30e week van haar zwangerschap was. Ze was zo zwaar gewond dat haar baby door een keizersnede moest worden gehaald . Terwijl de moeder zich al veel beter voelt, is de toestand van de baby gisteren veel slechter geworden. De artsen vechten voor zijn leven.

De moeder is zich er volgens berichten nog niet van bewust dat haar baby geboren is en in kritieke toestand verkeert. Haar ouders vonden het beter om hun dochter er nog niets over te vertellen.

De moeder spreekt over haar gewonde dochter en de baby en vraagt om gebed.

Zoektocht naar terroristen
Ondertussen blijft het Israëlische leger zoeken naar de schutter die bij Ofra zeven mensen neerschoot. Volgens Arabische berichten waren gisteren Israëlische soldaten actief in Ramallah, waar ze de kantoren van het Palestijnse persbureau WAFA doorzochten en naar verluidt camera's in beslag namen. Van Israëlische zijde wordt gevreesd dat de succesvolle vlucht van de terroristen van Ofra en Barkan terroristen zal motiveren om aanslagen tegen Israëli's uit te voeren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.