Erkent Australië vandaag Jeruzalem als hoofdstad?

Tuesday, December 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Volgens een bericht in de Australische krant The Australian, zal de Australische premier Scott Morrison en zijn regering vandaag na een kabinetsvergadering Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen. De officiële verklaring wordt morgen verwacht.

De Aurstralische vlag. (Afbeelding: Creative Commons)

De ambassade zal echter nog niet naar Jeruzalem worden verplaatst vanwege de zeer hoge kosten, die naar verwachting ongeveer 200 miljoen dollar zullen bedragen. In plaats van een ambassade zou Australië eerst een Australisch consulaat in Jeruzalem willen openen.

Premier Morrison had kort na zijn aantreden al aangekondigd dat hij Jeruzalem als Israëlische hoofdstad wil erkennen en de ambassade naar Jeruzalem wil verplaatsen, wat door veel Arabische landen sterk werd bekritiseerd.

Volgens het bericht zou de Australische regering maandagavond al hebben besloten tot erkenning van Jeruzalem, zodat vandaag alleen nog maar een ratificatie van het besluit door het kabinet wordt verwacht.

Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dan zal Australië zich aansluiten bij de nog steeds kleine maar groeiende groep die Jeruzalem al als hoofdstad van de Joodse Staat heeft erkend, waaronder de Verenigde Staten, Guatemala, de Tsjechische Republiek en Honduras.

Ook Rusland had al in 2017 verklaard, Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te erkennen, maar alleen het westelijke deel van de stad.

Bericht van 'i24 News' over het plan van Australië om de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.