Duitse CDU lijkt terroristen te willen ondersteunen

Monday, December 10, 2018 |  Dov Eilon
Het is algemeen bekend, dat de Palestijnse Autoriteit elke terrorist voor geslaagde terreuraanslagen op Joden beloont met een royale maandelijkse betaling. Ook Israel Today schreef over de prijslijst van betalingen aan terroristen die in Israëlische gevangenissen worden vastgehouden.

Afbeelding: Angela Merkel bij haar laatste bezoek aan Israël, 4 oktober 2018 (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

Hoe langer de gevangenisstraf, dat wil zeggen hoe meer Israëli's zijn vermoord, hoe hoger het maandsalaris van de terroristen uitvalt. Alleen al in 2017 betaalde de Palestijnse Autoriteit meer dan 250 miljoen euro aan terroristen en hun families, ongeveer 7 procent van de jaarlijkse begroting van de PA.

Desondanks wordt de PA verder ondersteund met betalingen uit Europa. De betalingen uit Duitsland werden zelfs verhoogd na verlagingen van de Amerikaanse betalingen.

Leden van de CDU hebben nu laten stemmen over een verzoek aan de federale regering. De partij zou moeten stemmen over de vraag, of de federale regering moet worden verzocht de steun­betalin­gen aan de Palestijnse Autoriteit te bevriezen totdat de uitkeringen aan terroristen zijn stopgezet.

Maar zover is het niet gekomen. De motie werd op het congres van de CDU-partij verworpen. De journalist en redacteur van de krant Bild Timo Lokoschat deed hierover verslag op zijn Twitter-account.

Bevriezing van de financiële steun aan de Palestijnse Autoriteit, waarmee zij willens en wetens de terreur tegen Israël steunt en het tot een lucratieve aangelegenheid maakt. Dat is de motie die werd verworpen op het #CDU-verdrag van de partij. Jammer.

We mogen niet vergeten dat de CDU de partij is van bondskanselier Angela Merkel, die zichzelf als een grote vriend van Israël ziet en ook in Israël als zodanig wordt behandeld. Bij dit soort beslissingen, die duidelijk de terreur ondersteunen, lijkt deze vriendschap in twijfel te worden getrokken.

Interessant is het feit dat men in de media niets over deze beslissing kon lezen. In Israël schreef vandaag alleen de Jeruzalem Post er over. Aan het eind van het bericht herinnert de krant aan een andere precaire maatregel van de Duitse bondskanselier. Ze was erg druk bezig geweest met het overreden van Oost-Europese staten om hun ambassades niet naar Jeruzalem te verplaatsen.

Als we nu nog de Duitse steun voor enkele anti-Israëlische besluiten van de VN van afgelopen vrijdag vermelden, dan mag je de vraag stellen hoe de vriendschap tussen Duitsland en Israël er werkelijk voor staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.