Zeer geslaagde eerste Nederlandse woestijn-hike

maandag 10 december 2018 |  Aviel Schneider
De eerste woestijn-hike, waarvoor we Nederlanders hadden uitgenodigd, was een groot succes. De bedoeling was een Engelstalige hike, want de meeste Hollanders spreken goed Engels, maar het liep wat anders: 14 Nederlanders, twee Amerikanen en een Canadees maakten de avontuurlijke tocht door de woestijn.

De groep legde in zeven dagen tijd meer dan 120 km af. De Nederlanders deden het erg goed en glimlachen altijd. Het weer, de zon, de wind of de regen, lieten ons tijdens de zeven dagen van de hike de verschillen in het leven in de woestijn zien.

Op een ochtend werden we wakker met hevige regen en begonnen we de grote berg Yahav in de grote Nekarot Canyon te beklimmen. Van bovenaf hadden we een geweldig uitzicht om ons heen. In de woestijn en de natuur herkennen we Gods schepping veel meer dan in grote steden, waar alles door mens met de handen is gemaakt.

De meeste deelnemers wilden hun reis na zeven dagen niet stoppen, omdat ze hebben genoten van de stilte en schoonheid van de woestijn. Dit was een unieke en bijzondere week voor ons allemaal, zowel geestelijk als mentaal.

Enkele deelnemers, nu nog vol goede moed.

Enkele autochtone bewoners.

Hier slapen we vannacht.

Verrassend, water in de wildernis.

Zo hadden we ons de woestijn niet voorgesteld.

Hoofdredacteur Aviel Schneider (midden) tussen de deelnemers.

Hoe warm het was en hoe ver....

Even uitrusten, en dan weer verder.

Wat een magnifiek uitzicht!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.