500 verijdelde terroristische aanslagen in 2018

Friday, December 07, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheids­dienst (Shin Bet) kon in 2018 maar liefst 500 terreuraanslagen verhinderen. Dinsdag was er een ceremonie, de Premiersprijs, ter ere van zes speciale operaties en verschillende veiligheids­agenten voor hun uitstekende prestaties in 2017 en 2018.

Afbeelding: Shin Bet Directeur Nadav Argeman en premier Netanjahu (Foto: Amos Ben Gershom/GPO)

Netanyahu prees de veiligheidsdienst voor zijn prestaties: 'Jullie hebben dit jaar 500 terreuraanslagen verijdeld. Dat betekent dat honderden Israëlische burgers hun leven aan u te danken hebben. Ik wil jullie bedanken dat jullie dit licht verder laten schijnen en dat jullie elke dag met discretie, vindingrijkheid, creativiteit en grote betrokkenheid hebben gestreden. Ik ben trots op jullie.'

De directeur van de veiligheidsdienst, Nadav Argaman, zei: 'Vandaag vieren we Chanoeka, het feest van heldendom, vastberadenheid, dapperheid en geloof in de rechtvaardigheid van onze zaak, een feestdag die een traditie van overwinningen en prestaties eert. De prestaties die wij vandaag vieren, zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de vastberadenheid en het streven naar perfectie die in jullie aanwezig zijn. Perfectie vereist een element van innovatie en creativiteit, het vermogen om uit het niets iets te creëren, om buiten de grenzen van het bekende te denken, om in een idee te geloven, ook al lijkt het op het eerste gezicht gek, en om zich eraan te houden. U hebt deze test met succes doorstaan en ons allen bewezen dat de hemel de grens is'.

De Premiersprijs wordt om de twee jaar uitgereikt. Het is een blijk van waardering voor de planning van geheime operaties op hoog niveau, de onberispelijke prestaties van agenten en de resultaten van deze operaties, die een belangrijke bijdrage leveren aan de strijd tegen het terrorisme en aan de nationale veiligheid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.