Video van de dag: Lekker eten in Galilea

vrijdag 7 december 2018 |  Redactie Israel Today
Ook op deze vrijdag vergezellen we de gastronomische auteur Michal Levit op haar culinaire reis door Israël. Deze keer gaan we naar het noorden, naar Galilea. Michal bezoekt de kibboets Chanita, die slechts 100 meter van de grens met Libanon in het westen van Galilea ligt.

Galilea staat bekend om goed voedsel gemaakt van lokale ingrediënten. Kaas, wijn, olijfolie en nog veel meer wordt op veel plaatsen in Galilea op traditionele wijze geproduceerd. Eerst maken we kennis met een distilleerderij die alleen lokale planten gebruikt, zoals jeneverbes voor een gin die de naam 'Akko' kreeg. Kibboets Chanita produceert ook kaas, met name kaas gemaakt van geitenmelk van de kibboets. Eet smakelijk!

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.