Zware regens en over­stromingen in het hele land

Thursday, December 06, 2018 |  Redactie Israel Today
De meteorologen van de Israëlische weerdienst hadden het voorzien. Donder­dag­ochtend begon het al in het noorden en aan de kust hevig te regenen. Later breidde de regenval zich uit over het hele land. In Rechovot moesten de kinderen uit een ondergelopen kleuterschool worden gered.

De hevige regenval in Israël, die vanochtend begon, heeft in veel steden tot overstromingen geleid. In Tel Aviv vormden zich grote plassen langs de Allenbystraat, die het verkeer aanzienlijk hinderen. De regen veroorzaakte een storing in de verkeerslichten op het Azrieli kruispunt, wat een verkeerschaos veroorzaakte. In de steden Rishon LeZion en Bat-Yam meldden bewoners ook overstromingen in verschillende wijken.

Maar het grootste drama vond plaats in de stad Rechovot, waar een complex van drie kleuterklassen onder water kwam te staan. De plaatselijke brandweer redde ongeveer 50 kinderen uit de overstroomde kleuterschool met opblaasbare boten.

Wat een avontuur, varen in een rubberboot! (Foto: Gemeente Rechovot)

Het winterse en regenachtige weer zal ook in het weekeinde aanhouden. De meeste regen zal in het noorden en aan de kust vallen. Volgens meteorologen is de huidige regenval het officiële begin van de winter. In veel steden kon de gemiddelde hoeveelheid neerslag van de maand december al worden bereikt. Dat is goed nieuws voor de voortzetting van de net begonnen winter.

Regen in Israël. Beelden uit Rishon leTzion, Tel Aviv en Rechovot.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.