President Rivlin vierde Chanoekah met ultraorthodoxe soldaten

maandag 3 december 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische president Re'oeven Rivlin stak zondagavond de eerste kaars van Chanoekah aan met soldaten van de ultra­orthodoxe eenheden van het Israëlische leger - het Tomer Bataljon van de Givati Brigade, de Chetz compagnie van de Parachutisten­brigade en het Netzah Yehuda Bataljon van de Kfir Brigade.

In het Israëlische leger dienen ongeveer 7.400 ultraorthodoxe officieren en soldaten. Het aantal ultraorthodoxe soldaten in het leger is de laatste jaren sterk toegenomen.

'Ik kijk jullie aan en zie moderne Hasmonen - soldaten, strijders, rechtvaardige mannen die Torah leren. Dit is echt een Chanoeka wonder,' zei de president. 'Ik ben ook onder de indruk van de diversiteit die ik hier zie - Chassidim, Litouwers en Sefardim. Jullie vertegen­woordigen alle gebieden van de ultraorthodoxe gemeenschap. Ik wil mijn grote waardering uitspreken voor jullie bijdrage aan de veiligheid van de Staat Israël. Jullie bijdrage is veelzijdig. Jullie zijn een brug van eenheid. Jullie hebben een nieuwe weg gekozen.'

Tot slot zei de president tegen de soldaten: 'Jullie zijn een inspiratie en bewijzen ons allen, dat we het evenwicht kunnen vinden tussen de bescherming van het land en de bescherming van wat voor ons het belangrijkst is. Ieder van u heeft zijn eigen waarden en zijn eigen manier van leven. Ik herinner me dat toen ik in militaire dienst was, verschillende ultraorthodoxe soldaten bij mij waren. We hebben onze manier van leven niet veranderd en we hebben niet geprobeerd om de manier van leven van onze kameraden te veranderen. We waren allemaal wapenbroeders'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.