VS: Laat door PA ontvoerde Amerikaanse Palestijn vrij

Friday, November 30, 2018 |  Redactie Israel Today
De ambassadeur van de Amerikaanse president Donald Trump in Israël, David Friedman (foto), eiste woensdag dat de Palestijnse Autoriteit een Amerikaans staatsburger vrijlaat die zij feitelijk heeft ontvoerd omdat hij zijn eigendom in Oost-Jeruzalem aan Joden heeft verkocht.

Issam Akel, een Palestijnse Arabische inwoner van Jeruzalem en een Amerikaans staatsburger, werd in oktober 'gearresteerd' door de veiligheidstroepen van de PA nadat zijn 'misdaad' bekend was geworden.

Friedman tweette dat het gedrag van de Palestijnse leiders in dit geval een totaal gebrek aan vreedzame bedoelingen en democratische rechten aantoonde die de internationale gemeenschap van een toekomstige Palestijnse Staat verwacht.


'De Palestijnse Autoriteit heeft de Amerikaanse staatsburger Isaam Akel al 2 maanden in de gevangenis vastgehouden. Zijn veronderstelde 'misdaad'? Het verkopen van land aan een Jood. De gevangenschap van Akel is in strijd met de waarden van de VS en van allen die de zaak van vreedzame co-existentie voorstaan. Wij eisen zijn onmiddellijke vrijlating'.

Israël werkt aan de vrijheid van Akel. De meest zichtbare stap was de arrestatie van de Palestijnse 'Gouverneur van Jeruzalem' Adnan Ghaith (die inmiddels aan de rechter werd voorgeleid, zie de video), die vrijwel zeker betrokken was bij de ontvoering van Akel.

Israël heeft ook een reisverbod opgelegd aan de Palestijnse minister voor Jeruzalem, Adnan Husseini, totdat Akel wordt vrijgelaten.

Maar een hogere officier van de IDF coördinator voor regeringsactiviteiten in de gebieden (COGAT) zei dat er veel hardere maatregelen moeten worden genomen vanwege Akel. Hij stelde voor om directe maatregelen te nemen tegen de inlichtingendiensten van de Palestijnse Autoriteit, en mogelijk zelfs hun baas, PA-leider Machmoud Abbas.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.