Hamas beklaagt zich bij VN tegen veroordeling

Thursday, November 29, 2018 |  Redactie Israel Today
De leider van de politieke tak van de terreur­organisatie Hamas, Ismail Haniye, heeft in een brief aan de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Maria Fernando Spinosa, geklaagd over een door de VS en Israël geplande stemming over een veroordeling van zijn organisatie.

Afbeelding: Ismail Haniye (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

De Verenigde Staten hebben zich de laatste tijd sterk ingespannen om Europese steun te krijgen voor een resolutie, waarin Hamas wordt veroordeeld voor zijn raketaanvallen op Israël en waarin wordt opgeroepen om een einde te maken aan het geweld. De Algemene Vergadering zal de komende dagen over een dergelijke resolutie stemmen.

In zijn brief spreekt Hamas-leider Haniye zijn boosheid uit over de Amerikaanse inspanningen, om niet alleen de Israëlische visie op het conflict over te nemen, maar ook over de morele steun van de VS voor de Israëlische bezetting en de 'voortzetting van de agressie tegen ons volk en de ontzegging van hun fundamentele rechten op vrijheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikking.'

Haniye verklaarde verder dat Hamas zou rekenen op de leden van de Algemene Vergadering van de VN, voor het recht van volken om zich te verdedigen en om de agressieve Amerikaanse inspanningen te dwarsbomen. Het zou moeilijk zijn om de Amerikaanse pogingen om het verzet te veroordelen, te verhinderen.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon reageerde op de brief van de Hamas-leider met de woorden: 'Hamas spreekt over het internationale recht terwijl het raketten afvuurt op de Israëlische bevolking, de lichamen van Israëlische soldaten vasthoudt en Israëlische burgers gevangen houdt en zijn eigen burgers gebruikt als menselijke schilden. Wanneer een terroristische organisatie zich tot de Verenigde Naties wendt voor hulp, is het alsof een seriemoordenaar zich tot de politie wendt voor hulp. Israël en de VS zullen de landen van de wereld blijven mobiliseren voor een gemeenschappelijk front tegen de terreur van Hamas onder de bescherming van Iran'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.