Het zuiden is weer groen na de regens

Thursday, November 29, 2018 |  Redactie Israel Today
Nog niet zo lang geleden veranderde de terreur van ballonnen en vuurvliegers het bloeiende zuiden in zwarte verschroeide aarde. Nu, na enkele millimeters regen, die de afgelopen weken is gevallen en de as heeft weggespoeld, is het zuiden weer groen geworden en op sommige plaatsen bloeit het zelfs.

Veel inwoners van de steden rond de Gazastrook hebben geleden onder de dikke zwarte rook van autobanden die in de Gazastrook werden verbrand. Sommigen overwogen zelfs om hun huizen te verlaten. De gebieden die het meest te lijden hadden onder de brandterreur waren de Be'eri krater en de bossen van Be'Eri en Kissufim. In de Be'eri krater verbrandde meer dan 80% van het land.

Geschroeide aarde, enkele maanden geleden (Foto: Gili Ya'ari/Flash90)

Maar nu is er weer een groen tapijt over de aarde gelegd. De koeien hebben weer een plek om te grazen en de landbouw kan zich langzaam herstellen. Omdat de aarde nu nog verzadigd is met regenwater, is er momenteel geen gevaar voor nieuwe branden. De brandterreur uit de Gazastrook pauzeert. Hopelijk voor altijd.

We bedanken alle lezers die hebben bijgedragen aan het project 'Darom Adom', herstel van de natuur in het zuiden.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.