Video van de dag: Luchthaven Ramon bij Eilat

Tuesday, November 27, 2018 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag neemt ons mee naar het zuiden, naar Timna, naar de nieuwe internationale luchthaven Ramon. Oorspronkelijk zouden de eerste vliegtuigen uit Europa daar in 2017 landen, maar net als bij nieuwe luchthavens werd de datum voor de opening van de nieuwe luchthaven herhaaldelijk uitgesteld. De video geeft de indruk dat alles nu klaar is.

Een eerste vliegtuig uit Tel Aviv landde er zelfs een paar maanden geleden. Het was echter slechts een testvlucht. Er ontbreken nog enkele goedkeuringen, er moeten nog stations van reddingsdiensten worden opgericht op de luchthaven, zodat in noodgevallen niet op een half uur rijden van Eilat moet worden gewacht.

Het vliegveld, genoemd naar de eerste Israëlische astronaut Ilan Ramon en zijn zoon Assaf, zal in maart 2019 worden geopend. Tot dan zullen de vluchten blijven landen op het kleine vliegveld in Uvda. Zelfs Lufthansa biedt er nu vluchten aan vanuit Frankfurt en München.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.