Arrestaties in Jeruzalem wegens werven voor PA-politie

Monday, November 26, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische politie heeft zondag in oostelijk Jeruzalem 32 Arabische inwoners van de stad gearresteerd die worden verdacht van het werven van kandidaten voor de Palestijnse politie. Tevens werden geld, documenten en munitie in beslag genomen.

Afbeelding: Tijdens de huiszoeking gevonden voorwerpen en documenten (Foto: politiewoordvoerder)

De arrestanten zijn Israëlische staatsburgers in het bezit van een blauwe identiteitskaart, in tegenstelling tot de groene kaarten van burgers van de Palestijnse Autoriteit. Zij worden ervan verdacht voor de PA te hebben gewerkt. Het is voor Israëlische burgers verboden om voor de Palestijnse politie te werken of kandidaten daarvoor te werven.

Alle arrestanten werden voor verhoor naar het hoofdkwartier van de politie van Jeruzalem gebracht. Voor enkelen van hen vraagt de politie om verlenging van de voorlopige hechtenis.

Tijdens de huiszoeking van de woningen van de verdachten werd contant geld ten bedrage van enkele tienduizenden shekels gevonden, aanmeldings­formulieren voor de Palestijnse politie, meerdere uniformen, munitie, militaire uitrusting en andere documenten en foto's.

Een politie­woordvoerder zei: 'De politie zal hard optreden tegen deze Israëlische burgers en burgers die, namens de Palestijnse Autoriteit en andere terroristische organisaties, hebben gehandeld tegen de wet en de soevereiniteit en veiligheid van de burgers van Israël hebben geschonden.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.