540 nieuwe immigranten bij november-rekrutering IDF

Sunday, November 25, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger is vandaag begonnen met de rekrutering van de maand november. Tot 4 december zullen duizenden nieuwe soldaten hun dienst in de verschillende gevechts­eenheden beginnen. Onder de nieuwe soldaten bevinden zich ook 540 nieuwe immigranten.

Afbeelding: Nieuwe rekruten beginnen hun legerdienst (Archieffoto: Roni Schutzer/Flash90)

November is de maand waarin het Israëlische leger nieuwe dienstplichtigen rekruteert in zijn gevechts­eenheden. De jongeren die nu hun militaire dienstplicht beginnen, komen uit alle lagen van de bevolking. Hun rekrutering werd voorafgegaan door een lange periode van voorbereiding en testen. Als je als strijder in een van de elite-gevechtseenheden van het leger wilt dienen, moet je het beste medische profiel hebben, en dat is 97. Voor deze dienst moet je gezond en lichamelijk fit zijn.
Wanneer je de enige zoon in de familie bent, moet je de handtekening van de ouders krijgen voor dienst in een gevechts­eenheid.

Ongeveer twee weken voor het begin van de legerdienst ontvingen de nieuwe soldaten een zogenaamde 'sterrenkaart', die punten (sterren) bevat, waarmee ze persoonlijke uitrusting kunnen kopen die belangrijk is voor de legerdienst, zoals legersokken, ondergoed en meer. Deze kaart, die inmiddels geen kaart meer is, wordt rechtstreeks naar de mobiele telefoons van de dienstplichtigen gestuurd.

Het Israëlische leger heeft maar liefst 77.700 overhemden, 78.300 broeken en 32.000 paar schoenen voor de nieuwe soldaten klaargezet. Daar komen voor de komende winter nog ongeveer 29.400 jassen en 30.000 handschoenen bij.

Ongeveer 540 nieuwe immigranten zullen deze maand in militaire dienst treden, waaronder 359 uit de VS, 308 uit Oekraïne, 239 uit Rusland en 210 uit Ethiopië. komt elk Uit de landen Panama, Ecuador en zelfs Vietnam komt elk een nieuwe soldaat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.