Dag 5: Woestijntocht ingekort wegens verwachte regen

Friday, November 23, 2018 |  Aviel Schneider
Vandaag hebben we wel tot 7 uur geslapen. Terwijl het in het hele land plaatselijk erg hard regent, schijnt bij ons nog steeds de zon. Wegens de aangekondigde regen hebben we echter de wandelroute veranderd om onze groep niet onnodig in gevaar te brengen door een mogelijke plotselinge overstroming.

Vandaag gaan we naar de omgeving van Ein Saharonim, dan door de Nekarot wadi en dan verder over de kruidenroute van de Nabateeërs. Dan beklimmen we de berg Saharonim en wachten we op de kostbare regen die nog zal komen.

De wandeling van vandaag zal iets korter zijn dan gepland, omdat we ons moeten voorbereiden op veranderingen op korte termijn als gevolg van mogelijke overstromingen als gevolg van de regen, een constante zorg in het zuiden van Israël in de regentijd

Vandaag is het vrijdag, deze avond bereiden we ons voor op een unieke ervaring, het ontvangen we de Shabbat in deze Bijbelse woestijn, net als onze voorvaderen duizenden jaren geleden deden.

Shabbat Shalom!

We beginnen de dag met een goed ontbijt.

Voor het begin van de wandeling bidden we het gebed van de reis (Tefilat HaDerech).

En hier gaan we weer op pad.

LOPEN WAAR EENS MOZES LIEP - DE ISRAËL DESERT HIKE

De tweede Duitstalige hike vindt plaats van 11 tot 18 maart 2019.

U kunt dit jaar nog meedoen aan de Engelstalige Israël Desert Hike, van 2 tot 9 december 2018. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!
Lees meer over deze unieke reis en de voorwaarden

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.