Video van de dag: De onmisbare tomaat

Friday, November 23, 2018 |  Redactie Israel Today
Zoals al op de laatste twee vrijdagen is er ook vandaag een video van de gastronomie-auteur Michal Levit. Ook in deze video gaat het over een onmisbaar ingrediënt in de Israëlische keuken. Het gaat over de tomaat. Dit is waarschijnlijk, en terecht, de belangrijkste groente van de Israëli's. We komen die bijna overal tegen. Voor het ontbijt als bijgerecht of als een van de hoofdingrediënten van het gerecht Shakshuka, onderweg in een sandwich en als onderdeel van een heerlijke Israëlische salade.

In de video van vandaag bezoekt Michal twee mensen die zich nauwelijks een leven zonder tomaat kunnen voorstellen. Ze bezoekt 'Doctor Shakshuka', die met zijn Shakshuka in Jaffa ook in het buitenland bekend is geworden, en de Israëlische chefkok en 'filosoof' Eyal Shani, die u vorige week al leerde kennen toen het over de pita ging. Hij heeft een heel speciale relatie met de tomaat. Bon appetit!

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.