Groeten uit Israël: Kom eens langs bij de redactie

Thursday, November 22, 2018 |  Dov Eilon
Goede morgen, beste lezers,

We naderen alweer een weekeinde. Eigenlijk was het een echt normale en rustige week. Hij begon overigens best stormachtig, we waren al gewend aan het idee, binnenkort een nieuwe regering te kiezen, omdat alles erop leek te wijzen dat de dagen van onze regering geteld waren. Maar toen liep, zoals u vast al weet, alles heel anders. De regering is niet gevallen, Netanyahu heeft nog een post overgenomen, en ook Naftali Bennett heeft zijn dreigingen teruggenomen en heeft verklaard dat hij Netanyahu in de strijd tegen Hamas zal steunen. Ook van demonstraties tegen de wapenstilstand met Hamas hoor je nu niets meer. De dagelijkse routine is weer terug.

En ook het weer liet zich deze week van zijn mooie kant zien. De meeste dagen scheen de zon vanuit blauwe lucht, het werd echt warm, bijna zomers. Maar dat zou vanaf vandaag weer veranderen. Overigens kijk ik nog steeds uit naar de regen en het onweer dat ons voor vanochtend was voorspeld. Hier in Jeruzalem schijnt nog steeds de zon. Maar het is inderdaad weer wat kouder geworden, zodat ik zelfs mijn trui heb meegenomen.

En hier is het weer voor vandaag in Israël: Vanochtend kunnen het in het noorden en het midden van het land regenbuien met onweer voorkomen. In de wadi’s in het oosten en zuiden bestaat gevaar voor overstromingen. De temperaturen zullen teruglopen. Tegen de middag zal het minder gaan regenen. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 18 graden, Tel Aviv 21 graden, Haifa 20 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 23 graden, aan de Dode Zee 26 graden, Be'er Sheva 23 graden, Eilat aan de Rode Zee 26 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is ongewijzigd en staat op 214,66 meter onder de zeespiegel.

En nu is er weer een weekeinde op komst. Voor het eerst sinds lange tijd zullen we vanaf morgen weer voltallig zijn, want onze dochter komt, na twee weken in het leger, eindelijk weer eens thuis. Het is ook een heel bijzonder weekeinde, want morgen viert onze oudste zoon zijn 24ste verjaardag. En daar hebben we ons eigenlijk al de hele week op voorbereid, wat het voordeel heeft dat ik morgen niets meer hoef in te kopen. We verheugen ons allemaal al op het weekeinde en de shabbat.

Jeruzalem, ik houd van deze stad (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Mijn eigen 24ste verjaardag had ik al hier in Israël gevierd, want ik had al anderhalf jaar daarvóór Duitsland verlaten, precies 30 jaar geleden. 'Verlaten' klinkt hier misschien wat vreemd, want ik kom er verschillende keren per jaar om mijn geliefde moeder te bezoeken. Het is enorm hoe snel de afgelopen jaren voorbij zijn gegaan. Plotseling zijn onze drie kinderen volwassen, ook onze 'kleinste' wordt in april meerderjarig. Vaal denk ik erover na hoe het geweest zou zijn als ik niet naar Israël was gegaan. Maar ik ben destijds regelrecht hierheen geleid. Ik heb er nauwelijks iets voor hoeven te doen. Het gebeurde gewoon. En ik ben er heel dankbaar voor.

En nu zit ik hier op de redactie en begin samen met u aan de nieuwe dag. Ik wens u een prettige en rustige donderdag. Zo meteen komen er weer actuele berichten vanuit Israël, dus blijf bij ons. En als u toevallig in Jeruzalem bent, kom dan bij ons langs, zoals ook deze week enkele van onze lezers hebben gedaan. Het ga u goed.

Shalom!
Vanuit Jeruzalem groeten wij al onze lezers en vrienden van Israël. Wanneer u een keer in Jeruzalem bent, kom dan een bij ons aan. Alleen of met een groep bent u hartelijk welkom. Gun uzelf een koffiepauze in onze redactie, we staan graag voor u klaar.
Aviel Schneider en de Israel Today redactie in Jeruzalem

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.