Video van de dag: Geplande centrale stad Modi'in

Thursday, November 22, 2018 |  Dov Eilon

De video van vandaag neemt ons weer mee naar de nog jonge stad Modi'in, waar steeds meer nieuwe stadsdelen ontstaan. Modi'in, de stad waarin ik iets meer dan 6 jaar woon, is een geplande stad. Het wordt ook wel 'de stad van de toekomst' genoemd. De ligging is zeer centraal, op 30 kilometer van Jeruzalem en ook van Tel Aviv. Ook naar Ashdod is het niet veel verder. Deze centrale locatie stelt de bewoners in staat om zowel in Tel Aviv als in Jeruzalem te werken.

Veel Jeruzalemmers zijn, net als ik, naar Modi'in verhuisd. De stad wordt door velen nog steeds een 'slaapstad' genoemd, maar dat stoort ons helemaal niet. Modi'in ligt op slechts tien minuten van de luchthaven. Waarom neemt u niet de trein bij uw volgende bezoek aan Israël en stapt u uit in Modi'in? Binnenkort kunt u de trein naar Jeruzalem nemen, de reis duurt slechts 20 minuten. De video geeft ons een vrij actueel overzicht van de stad. Binnenkort is ook ons stadscentrum klaar, alles is gepland.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.