Erdan: Israël is gereed voor operatie in de Gazastrook

Wednesday, November 21, 2018 |  Redactie Israel Today
Gilead Erdan, minister van Binnenlandse Veiligheid, zei deze woensdag in een conferentie van de Engelstalige Israëlische krant Jerusalem Post, dat de regering bereid en in staat is om de Gazastrook binnen te vallen in het geval dat dit de enige manier is om de vrede en veiligheid van de Israëlische burgers op lange termijn te garanderen.

'Beste vrienden,' vervolgde Erdan, 'net zoals we in de strijd tegen de BDS overschakelen van verdediging naar aanval, zo moeten we ook in onze strijd tegen Hamas overschakelen van verdediging naar aanval. Dit betekent het gericht doden van de terroristische leiders van de militaire tak van Hamas en het betekent ook klaarstaan om Gaza te veroveren en te houden totdat de terroristische infrastructuur is verwijderd'.

De minister zei verder: 'Na het rampzalige terug­trek­kings­plan zijn we dichter dan ooit bij het punt waar we gedwongen zijn om delen van de Gazastrook of de gehele Gazastrook te heroveren. Alleen op deze manier kunnen we onze burgers langdurige rust en veiligheid garanderen. En dan zullen we dat ook doen.'

'We zullen niemand toestaan ons te intimideren, niet Iran, dat onze grens in het noorden wil destabiliseren, niet de Verenigde Naties, die ons veroordeelt voor onze verdediging, en ook niet de BDS-campagne, die onze nationale veiligheid wil ondermijnen en onze vastberadenheid wil verzwakken.'

Vervolgens richtte de minister zich tot de aanwezige journalisten en zei: 'Vrienden, ik verheug me op de dag waarop uw werk echt saai zal zijn, als we allemaal genieten van een stabiel en rustig Midden-Oosten en een duurzame vrede in de regio'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.