Video van de dag: Kafarnaüm, waar Jezus woonde

Tuesday, November 20, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag, een bijzonder mooie en interessante video, neemt ons mee naar het noorden, naar het Meer van Galilea, nauwkeuriger gezegd naar Kafarnaüm of Kapernaüm, of zoals het in het Hebreeuws wordt genoemd 'Kfar Nachum', het dorp van Nachum. De video maakt het ons mogelijk om deze bijzondere plek te bezoeken, het dorp Kfar Nachum, waar Jezus ooit woonde en werkte.

Het echtpaar Sergio en Rhoda, die het land Israël in vele andere video's presenteren, geven ons een heel goed overzicht van deze historische plek. Er zijn onder andere de overblijfselen van een oude synagoge, die echter niet uit de tijd van Jezus stamt, maar uit de late 2e of vroege 3e eeuw. De synagoge waarin Jezus onderwees zou eronder gelegen zijn. Ook bevindt zich hier het huis van Petrus (5:50) en nog veel meer. In hun video is het echtpaar erin geslaagd om ons de bijzondere sfeer van de plaats over te brengen. Maar bekijk het zelf en maak een reis door het verleden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Uit de video

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.