Vier agenten licht gewond bij mesaanval in politiebureau

Thursday, November 15, 2018 |  Redactie Israel Today
Bij een mesaanval in een politiebureau in het district Armon Hanaziv in Jeruzalem zijn woensdagavond in totaal vier politieagenten licht gewond geraakt. De terrorist kon worden overmeesterd. Hij raakte ernstig gewond.

Afbeelding: Reddingsdiensten die een van de gewonde politieagenten vervoeren (Foto: Hadas Parush/Flash90)

De man zou volgens de berichten via een hek het achterste gedeelte van het politiebureau zijn binnengedrongen. Daar viel hij met een mes een agent van de grenspolitie aan. De andere politieagenten op het bureau schoten de terrorist neer en overmeesteren hem. Een van de agenten raakte licht gewond door splinters van de kogels. Ook twee andere politieagenten raakten bij het voorval licht gewond. De gewonden werden naar het Sha'are Tzedek Ziekenhuis gebracht voor behandeling en mochten vanochtend al terug naar huis.

Het hoofd van de politie, Roni Alsheikh, het hoofd van de politie in Jeruzalem en de commandant van de grenspolitie vergaderden ter plaatse voor een briefing. Veiligheidstroepen zochten in het gebied naar mogelijke helpers van de terrorist.

De vertrekkende burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, bezocht ook het politiebureau waar de aanval plaatsvond en zei: 'Ik wil de politieagenten steunen, zij zorgen ervoor dat we ons normale dagelijkse leven hier in Jeruzalem kunnen voortzetten. Ik wens de gewonden een spoedig herstel toe.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.