Boze reactie op invoer levensmiddelen uit Gazastrook

Thursday, November 15, 2018 |  Redactie Israel Today
Palestijnse Arabieren die in de Gazastrook wonen, hebben alle landbouwapparatuur en -faciliteiten die door Israëli's zijn achtergelaten bij de ontruiming van de kustenclave in 2005, op beruchte wijze gesloopt. Maar dat betekent niet dat het nu door Hamas bestuurde gebied is gestopt met de productie van verse groenten en fruit.

In feite waren Israëli's geschokt toen ze ontdekten dat een groot deel van de producten die in de schappen van hun supermarkten verschijnen nog steeds uit Gaza komt, ondanks dat Hamas en zijn terroristische bondgenoten de Gazastrook routinematig gebruiken als lanceerplaats voor raketaanvallen op de Joodse Staat.

'Elke dag eten jullie [Israëli's] groenten uit dezelfde terreurgebieden waaruit ze net 535 raketten hebben afgevuurd in slechts twee dagen', meldde de online nieuwsdienst 0404, verwijzend naar de laatste ronde van de gevechten in Gaza waarin Hamas het zuiden van Israël heeft gebombardeerd.

'Ze vallen aan om ons uit te schakelen, en we blijven ze verwennen met ons geld,' vervolgde het verslag, terwijl een videoclip dozen met verse producten toonde met stickers die erop wezen dat het een 'Product van Gaza' ( עזה) was van een boer genaamd Achmed Khaled Astel. Die stickers, meldde 0404, worden meestal verwijderd voordat de producten naar Israëlische supermarkten worden gestuurd, zodat de klanten niet weten waar ze vandaan komen.

Verontwaardigde commentaren op Facebook eisten dat al deze producten vernietigd zouden worden totdat Gaza ophoudt een bedreiging te vormen voor de inwoners van zuidelijk Israël.

Het verslag zette ook vraagtekens bij de beschrijving van Gaza als een verarmd gebied dat niet in staat is zijn inwoners te voeden. Als Gaza genoeg verse producten produceert om werkelijk naar Israël te exporteren, dan heeft het toch genoeg om de lokale Gazanen te voeden? Of, net als in het geval van andere goederen, worden de beste producten verkocht, zodat Hamas en zijn cohorten het geld kunnen opstrijken, terwijl de plaatselijke bevolking honger lijdt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.