'Raketalarm' tijdens zitting van de VN-Veiligheidsraad

Wednesday, November 14, 2018 |  Redactie Israel Today
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is dinsdag initiatief van Koeweit en Bolivia bijeengekomen om de escalatie van de situatie in het zuiden van Israël en de Gazastrook te bespreken. Danny Danon vroeg Hamas te veroordelen wegens zijn agressie.

Om de aanwezigen op de bijeenkomst duidelijk te maken hoe burgers in Zuid-Israël zich voelen als er een raketalarm is, liet de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon met zijn mobiele telefoon de sirene horen, die altijd klinkt als er vanuit de Gazastrook een raket op Israël wordt afgevuurd.

'Elke keer als Hamas een raket afvuurt, horen kinderen op school, volwassenen op het werk en gezinnen in het hele land dit,' zei hij en liet de sirene via de microfoon klinken. 'Denk aan de kinderen die bang de schuilplaatsen in rennen,' voegde Danon eraan toe.

De Israëlische VN-ambassadeur zei verder: 'Gewetenloze landen zijn er altijd snel bij en en beschuldigen Israël; andere landen die denken dat ze objectief zijn, roepen beide kanten op tot gematigdheid. Dat is hypocriet. Het moet duidelijk zijn: er is Hamas, die meer dan 460 raketten op burgers schiet, en er is Israël, dat zijn burgers beschermt. De Veiligheidsraad moet Hamas voor zijn agressie veroordelen en die eindelijk tot een terroristische organisatie verklaren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.