'Wonder' redt 50 soldaten bij beschieting van autobus

Tuesday, November 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Hamas-terroristen hebben maandag vanaf de grens van de Gazastrook een anti-tankraket afgevuurd op een passagiersbus die aan de Israëlische kant van de grens reed. Enkel minuten eerder had de bus, die geen militaire tekens had, rond de 50 Israëlische militairen afgezet bij een verzamelpunt voor verwachte acties tegen Hamas.

Twee mensen raakten gewond door de aanval, die te zien is in de bovenstaande video - de 25-jarige Arabische buschauffeur en een 19-jarige IDF-soldaat die bij de bus stond toen deze werd geraakt. De soldaat was aanvankelijk in kritieke toestand, maar onderging met succes een spoedoperatie en wordt niet gecontroleerd in de Intensive Care.

Volgens talrijke online berichten vertelde de chauffeur, wiens verwondingen niet levensbedreigend waren, artsen in het Soroka Medical Center in Beersheva dat het een "wonder" was dat de soldaten in zijn bus niet werden gedood en dat het incident bewijst dat "God van de Joden houdt".

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.