Ludwig Schneider begraven in Kibboetz Einat

Tuesday, November 13, 2018 |  Aviel Schneider
Ludwig Schneider, de oprichter van Israel Today, is dinsdagochtend een week geleden begraven in Kibbuz Einat. Honderden mensen uit binnen- en buitenland vergezelden hem op zijn laatste reis.

Zijn drie zonen Aviel, Doron en Michael en zijn schoonzoon Avshalom en kleinkind Shimon hielden de begrafenisstoespraken. Herinneringen aan echtgenoot, vader, schoonvader en opa werden gedeeld met emotionele woorden. Ludwig's vrouw Barbara nam afscheid met de woorden: 'Ons geloof is de overwinning die de wereld heeft overwonnen'. Ludwig en Barbara emigreerden 53 jaar geleden met dit bijbelwoord naar het land. Voor het graf baden zijn zonen het Joodse Kadhish 'Moge zijn grote naam verheven en geheiligd worden'.

'Het is in deze kibboets waar het allemaal begon. In die tijd werkte onze vader in de wijngaarden van deze plaats, een baan die hij zeer waardeerde en liefhad. Gisteren nog hebben we de traditionele Shiva rouwweek in het ouderlijk huis in Jeruzalem's Othniel straat afgerond, zodat we in de afgelopen dagen niets konden publiceren. We waren verbaasd hoeveel mensen ons deze week bezochten en hun medeleven betuigden. Het maakt niet uit wie of hoe, iedereen vertelde ons in verschillende woorden wat een rijke erfenis onze vader heeft nagelaten.

Het is waar, veel mensen hebben onze vader Ludwig Schneider uit verschillende tijden en van verschillende plaatsen gekend. Hij is veel onderweg geweest en heeft mensen bewogen om na te denken in zijn lezingen over Israël. Want de hoofdrol van Israël eindigt niet in de Bijbel, maar is tot op de dag van vandaag zichtbaar in de wereldpolitiek.

Ludwig was echter eerst vader en grootvader en liet met moeder een stam in het land achter, vijf kinderen, 23 kleinkinderen en een kleinkind. Op de voormalige velden van de wijngaarden ligt hij nu begraven in Kibboetz Einat. Dit was zijn laatste wens. Moge zijn nagedachtenis gezegend zijn!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.