Terrorist uit Gaza steekt plantenkas brand in kibboets

Sunday, November 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Nadat 15 miljoen dollar van Qatar naar de Gazastrook was gebracht, rekende men aan Israëlische kant op een beetje rust. Dat niet iedereen in de Gazastrook daarin geïnteresseerd lijkt te zijn, blijkt uit een incident, toen vrijdag een terrorist de grens met Israël overstak, de kibboets Netiv Ha'asera binnendrong en daar een kas in brand stak.

Nadat het Israëlische leger door het hoofd van de veiligheidsdienst van de kibboets op de hoogte was gesteld van het ernstige incident, werd de terrorist gearresteerd en overgedragen aan de inlichtingendienst, Shin Bet. Hij had geen wapens bij zich. Uit onderzoek bleek dat de terrorist regelmatig over de grens ging. Hij zou in het verleden zes tot acht keer de grens met Israël zijn overgestoken. Men gelooft dat hij gearresteerd wilde worden om naar een Israëlische gevangenis te gaan.

Toch wordt het incident, waarbij niemand gewond raakte, zeer serieus genomen. De bewoners van de kibboets maakten zich zorgen over het gemak waarmee de terrorist de grens overstak en de kibboets binnenkwam. Wat had er kunnen gebeuren als de terrorist bewapend was geweest, vroeg men zich af.

De materiële schade als gevolg van de brand in de kas wordt geschat op enkele honderdduizenden shekel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.