Katie Hopkins tegen vooringenomen media

Sunday, November 11, 2018 |  Tsvi Sadan
De anti-Israël berichtgeving die in de Europese media domineert, is een doorn in het oog van de Britse journaliste Katie Hopkins. Op haar website www.hopkinsworld.com uit zij haar afschuw over deze vorm van journalistiek.
‘Ik ben christelijk-conservatief en ga niet toekijken hoe burgers die van hun land houden, door het opgelegde multiculturalisme worden gestigmatiseerd. De linkse media verwachten dat we hen blindelings volgen, maar dat zal niet gebeuren. Wij zullen hen van repliek dienen met onze eigen zienswijze. Wij zijn boos en zullen de strijd via de media aangaan.’
Israel Today interviewde de niet-Joodse Hopkins, toen zij in afgelopen juli Israël bezocht.

Israel Today: U schrijft voor het persbureau Rebel Media. Wikipedia omschrijft dit nieuws­agent­schap als ultrarechts en anti-islamitisch.
Hopkins:
Wij worden onterecht weggezet als ultrarechts met de bedoeling dat mensen onze nieuwsberichten niet zullen lezen. Ondanks dat groeit Rebel Media. Wij hebben inmiddels een miljoen abonnees op YouTube.

Hoe kijkt u aan tegen het schandaal rondom de persoon Jeremy Corbyn, partijleider van de Britse Arbeiderspartij, in verband met antisemitisme?
Het is ongelooflijk dat de Labourparty weer debatteert over wat het begrip antisemitisme inhoudt, terwijl de partij de Europese definitie van antisemitisme met algemene stemmen heeft aangenomen. Er zijn helaas nog steeds partijleden die deze definitie niet kunnen accepteren.
Labour weet dat antisemitisme de partij schaadt, maar blijft hetzelfde heilloze spoor volgen. Onlangs nog steunde Labour een actie van de London Palestine Action Group, waarvan de leden posters in heel Londen ophingen met de tekst ‘Israël is een racistisch project’. Het lijkt alsof Groot-Brittannië zich van Israël wil distantiëren, zonder dit officieel te zeggen. Tegelijkertijd zijn er ook veel mensen, die net als ik van Israël houden en het land zien als de mooiste plek ter wereld.

Waarom deze knieval voor de Palestijnse zienswijze?
Groot-Brittannië is tot op het bot verdeeld. Je hebt Londen en de rest van het land. De linkse media, het politieke drama, de islamitische burgemeester, de mensen die het imago van Engeland bepalen in het buitenland..., ze hebben allemaal hun basis in Londen. En Londen heeft zich al volkomen verzoend met de onderwerping aan de islam. Saoedisch geld maakt de dienst uit in Londen. De oproep tot de Brexit komt voort uit de rest van het land; daar zijn de mensen trots op hun Britse identiteit. Onze stemmen bereiken de wereldmedia niet, maar wij zijn hier. Op zekere dag zullen we gehoord worden.

Hoe gaat het met de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië?
De plannen voor de bouw van een megamoskee midden in de Joodse wijk Golders Green is inmiddels goedgekeurd door het stadsbestuur. Bepaalde wetten moesten daarvoor zelfs gewijzigd worden. De islamitische inwoners van de stad willen deze moskee uitgerekend in het hart van de Joodse gemeenschap.

Hoe denkt u over Palestijnen?
Ik bewonder Israël om het feit dat het arbeidsvergunningen afgeeft aan Palestijnen uit de Palestijnse gebieden, zodat zij geld kunnen verdienen in Israël. Maar hoezeer ik de houding van Israël ook waardeer, ik denk niet dat er ooit vrede zal komen als de Palestijnen niet worden overgebracht naar andere Arabische landen.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het oktobernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.