Minister Katz in Oman: spoorlijn naar Perzische Golf

Thursday, November 08, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische minister van Transport, Inlichtingen en Atoomenergie, Israel Katz, werd dinsdag hartelijk ontvangen bij zijn aankomst in Oman. Samen met zijn gastheren was hij aanwezig bij een traditionele sabeldans.

Onderdeel van zijn officiële bezoek aan het sultanaat Oman op het Arabisch schiereiland was een bezoek aan de vesting Nizwa, een van UNESCO's wereldwijde culturele bezienswaardigheden. De stad Nizwa was vroeger de hoofdstad van het sultanaat.

Tijdens zijn bezoek presenteerde Israel Katz in een internationale transportconferentie in Oman aan verschillende Arabische ministers zijn plan voor de 'Regionale Vredesroutes', een spoorverbinding tussen de Middellandse Zee en de Perzische Golf via Israël en Jordanië.

'Ik was zeer ontroerd door de warme ontvangst als Israëlische minister in Oman en om deel te nemen aan de traditionele sabeldans,' zei minister Katz. Dit was een teken van de toenemende kracht van Israël.

Vorige maand brachten premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara een geheim bezoek aan Oman, het eerste bezoek van een Israëlische premier in 20 jaar.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.