Familie Barkan-slachtoffers: doodstraf voor terroristen

Wednesday, November 07, 2018 |  Redactie Israel Today
Ongeveer 700 familieleden en vrienden van Kim Levengrond en Ziv Hagbi, die een maand geleden door een terrorist in het Barkan Industriepark werden vermoord, hebben dinsdag opgeroepen tot harde actie tegen de terrorist, die nog steeds niet kon worden aangehouden.

De demonstranten kwamen bijeen in het industriepark en marcheerden naar de Alon Recycling Company, waar de twee slachtoffers hadden gewerkt en werden vermoord. Ze liepen met hun handen gebonden, net zoals Kim Levengrond door de terrorist was vastgebonden voordat hij haar doodschoot.

Premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Avigdor Lieberman zouden alleen de stembus begrijpen, zei Kim's vader. 'We willen geen loze beloften meer horen,' zei hij.

Het gehele huis vernietigen
Ondertussen is al gepland om het huis van de nog steeds voortvluchtige terrorist te vernietigen. Een bericht van deze strekking is al aan de familie van de terrorist overhandigd. De familie kan echter tot 11 november bezwaar maken. Echter, niet het hele huis van de familie zal worden afgebroken, maar alleen het deel dat bewoond werd door de terrorist, dat anderhalve verdieping van het huis zou uitmaken.

Het bevel om het huis te vernietigen zal – in een overigens ongebruikelijke stap – ook worden uitgevoerd wanneer de terrorist nog niet is opgepakt. In de meeste gevallen is de bekentenis van de verdachte en de reconstructie van de misdaad een vast onderdeel van het proces voor de sloop van een huis van terroristen, vooral bij het Hooggerechtshof, waar de families van de terroristen het meestal niet eens zijn met de opdracht tot sloop van het huis.

De moeder van de vermoorde Ziv Hagbi is niet tevreden. 'Mijn zoon werd in koelen bloede vermoord en de Staat is van plan om anderhalve verdieping van het huis van de terrorist te slopen in plaats van het hele huis. Dat is geen afschrikmiddel. Het hele huis moet worden afgebroken en de familie moet worden verdreven zonder enige betaling van de Palestijnse Autoriteit te ontvangen,' zei ze verder.

Sinds de aanslag is een maand verstreken en de terrorist is nog steeds op vrije voeten. De veiligheidsdienst heeft gefaald, zei de moeder van Ziv: 'We weten niet wat er aan de hand is,' zei ze.

Industrieterrein ter nagedachtenis van de slachtoffers
Yossi Dagan, de voorzitter van het district Samaria, sprak ook en zei: 'Kim vastbinden was een barbaarse daad. We sluiten ons aan bij de families van de slachtoffers om een duidelijke boodschap af te geven: De terroristen en hun handlangers in de Palestijnse Autoriteit (PA) verdienen geen leven. We zijn hier om de regering op te roepen het Israëlische leger vergeldings­maat­regelen tegen de PA op te dragen. De terroristen werden gestuurd om ons van hier te verdrijven, maar dat zal hen niet lukken. Na deze terreur­aanslag had de regering een nieuw industrie­gebied in Samaria moeten oprichten. Wij roepen de premier op om een industrie­terrein te bouwen ter nagedachtenis aan Kim en Ziv.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.