Verijdelde aanvallen op Israëlische soldaten

Tuesday, November 06, 2018 |  Redactie Israel Today
Dinsdagochtend hebben Israëlische veilig­heids­troepen in Mishor Adumim, ten oosten van Jeruzalem, een aanval op Israëlische soldaten kunnen verhinderen.

De plaats van het incident dinsdagochtend (Foto: Politie-woordvoerder)

De eerste berichten gingen over een Arabische vrouw die probeerde Israëli's met een mes aan te vallen bij een tankstation bij de ingang van de Israëlische stad Mishor Adumim (foto). Uiteindelijk slaagden de Israëlische veiligheidstroepen erin om de Arabische vrouw te neutraliseren. Ze raakte matig gewond door schoten van de soldaten en werd later naar het Hadassah Har Hazofim ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Het incident begon met de melding van een verdachte Arabische vrouw, die bij een falafel snackbar bij het tankstation was en weigerde te vertrekken. Nadat de veiligheidstroepen de winkel waren binnengeroepen, verliet de verdachte de plaats. Zij werd later aangetroffen op de weg naar de naburige Israëlische stad Alon.

Mes en schaar gevonden bij de Arabische vrouw (Foto: politiewoordvoerder)

Toen soldaten haar naderden, stormde ze op hen af en schreeuwde in het Arabisch terwijl ze met een schaar en een mes zwaaide. De Israëlische veiligheidstroepen ter plaatse openden het vuur en neutraliseerden de aanvaller voordat ze iemand kon verwonden.

Aan de Israëlische kant werd niemand gewond geraakt. De aanvaller, een 37-jarige Arabische vrouw uit het dorp Yatta bij Hebron, werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Maandag vond een soortgelijk incident plaats buiten de Israëlische stad Kiryat Arba in Judea, ten zuiden van Jeruzalem. Daar probeerde een Arabische man Israëli's te steken op het kruispunt Elias bij Kiryat Arba. Hij werd neergeschoten en verwond door Israëlische soldaten voordat hij enige schade kon aanrichten. (video)

De terrorist was licht gewond en werd ter plaatse behandeld en voor verdere behandeling naar een lokaal ziekenhuis gebracht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.