'Hollywood-gala' zamelt $60 miljoen in voor steun IDF

Monday, November 05, 2018 |  Redactie Israel Today
Het is moeilijk om te blijven beweren dat Israël op het internationale podium geïsoleerd is, wanneer mensen in Hollywood, het hart van het wereldwijde entertainment, een enorm geldbedrag inzamelen om het Israëlische leger te steunen.

Misschien is het een teken van de tijden, wanneer de steun voor de 'Palestijnse zaak' afneemt, dat de Vrienden van de Israëlische Strijdkrachten (FIDF) vorige week meer geld inzamelde dan ooit tevoren bij zijn jaarlijkse Westelijke Regionale Gala.

Het Westelijke Regionale Gala omvat natuurlijk Hollywood, waar, ondanks zijn openlijk liberale vernisje, het Israëlische leger veel aanhangers heeft.

Dit jaar verwelkomde het uitverkochte evenement meer dan 1.200 vrienden van de IDF, waaronder prominente acteurs en zangers zoals Ashton Kutcher, Pharrell Williams, Gerard Butler en Katharine McPhee. Tegen het einde van de avond had de FIDF maar liefst 60 miljoen dollar opgehaald.

Volgens een persmededeling van de organisatie, zullen die fondsen worden gebruikt om 'te voorzien in veelgevraagde en welverdiende diensten, zoals academische beurzen voor veteranen, financiële hulp voor militairen in nood, steun voor eenzame soldaten tijdens hun dienst en bij ontslag, essentiële hulp voor gewonde veteranen en de families van gevallen militairen, weken van rust en herstel voor volledige IDF eenheden, evenals onderwijs, culturele, en recreatieve faciliteiten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.