Netanyahu verwelkomt verplaatsing Braziliaanse ambassade naar Jeruzalem

Friday, November 02, 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu prees donderdag de nieuw gekozen president van Brazilië, Jair Bolsonaro, voor zijn plan om de ambassade van zijn land naar Jeruzalem te verplaatsen.

'Ik feliciteer mijn vriend, de gekozen president Jair Bolsonaro, met zijn plan om de Braziliaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, een historische en ontroerende stap,' zei Netanyahu in een verklaring.

Eerder had Bolsonaro op zijn Twitter-account aangekondigd dat hij zijn verkiezingsbelofte zou nakomen.

'Zoals eerder aangekondigd tijdens onze campagne, zijn we van plan om de Braziliaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Israël is een soevereine staat en dat moeten we respecteren.'

Bolsonaro, die ook wel de Trump van Brazilië wordt genoemd, heeft zich ook uitgesproken voor sluiting van de ambassade van de Palestijnse Autoriteit. 'Is Palestina een Staat? Palestina is geen Staat, dus er moet geen ambassade zijn", zei hij en voegde eraan toe: 'Je onderhandelt niet met terroristen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.