Minister van Religieuze Zaken sterft aan kanker

Wednesday, October 31, 2018 |  Redactie Israel Today
De minister van Religieuze Zaken, David Azoulai, is dinsdag op 64-jarige leeftijd aan kanker overleden. Van 1996 tot maart van dit jaar was hij lid van de Knesset voor de Shaspartij. Dinsdagavond werd hij in Jeruzalem begraven.

In maart werd David Azoulai in de Knesset vervangen door zijn zoon Yinon. Na de dood van zijn vader vroeg deze zijn partijvrienden om op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen voor de partij te blijven werken. Dit zou ook de wens van zijn vader zijn geweest.

Knessetlid Yinon Azoulai bij de begrafenis van zijn vader (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Premier Benjamin Netanyahu nam afscheid van David Azoulai met de woorden: 'Lange tijd hebben we gebeden voor de gezondheid van David, die met een ernstige ziekte te kampen had. Hij was twee decennia lang lid van de Knesset en heeft een aantal wetten voor het welzijn van de burgers van Israël ingebracht. Hij was een zeer goede en ijverige minister die vriendelijk was voor iedereen, van vrede hield en er voor werkte, Hij zal door mij en alle leden van de regering gemist worden'.

De taken van minister van Religieuze Zaken worden nu overgenomen door minister van Binnenlandse Zaken Arie Deri, een partijvriend van wijlen David Azoulai.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.