Vuurwapenwet aangepast

Tuesday, October 30, 2018 |  Redactie Israel Today
Op 20 augustus werd de nieuwe wapenwet van kracht in Israël. Gilad Erdan (Likoed), de Israëlische minister van Veiligheid, wil dat meer burgers in staat zijn om in te grijpen bij terroristische aanvallen.

Bij een terroristische aanval moet iemand direct zijn gezin kunnen verdedigen. (Foto Nati Shohat/Flash90)

Niet iedereen kan een wapenvergunning krijgen. Dat is alleen voorbehouden aan mensen die in het leger hebben gediend en kunnen omgaan met wapens. Het gaat om ongeveer vijfhonderdduizend veteranen.

De nieuwe wet staat ook toe dat officieren en onderofficieren, na afloop van de actieve diensttijd, hun wapens niet meer hoeven in te leveren. Ook zouden vrijwilligers bij de politie en paramedici een wapen­vergunning kunnen krijgen.

Wie meer dan tien jaar legaal in het bezit is van een vuurwapen, hoeft niet meer aan te tonen dat hij of zij de regels op juiste wijze naleeft.

Gilad Erdan: ‘Burgers die met vuurwapens kunnen omgaan, en die in het publieke domein dragen, zorgen voor een hoger veiligheidsgevoel, en dragen in belangrijke mate bij aan het voorkomen en bestrijden van terroristische aanslagen. Hierdoor worden levens gespaard.’

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het oktobernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.