Palestijnen: Bombardeer Tel Aviv na dood 'vogelvangers'

Monday, October 29, 2018 |  Ryan Jones
Het enige dat nodig is om een volgende ronde van geweld te ontketenen is een klein gerucht, hoe belachelijk of gemakkelijk te ontmaskeren het ook is. Daarom is het onwaarschijnlijk dat er een einde komt aan het Palestijns-Israëlische conflict, ongeacht hoe lucratief de 'Deal van de Eeuw' van president Donald Trump uit de VS blijkt te zijn.

Afbeelding: Protesten bij het grenshek van de Gazastrook (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

En dat is wat er momenteel gebeurt in de Gazastrook, waar het nieuws van de dag is, dat Israëlische soldaten meedogenloos drie Palestijnse Arabische kinderen doodschoten die onschuldig vallen aan het zetten waren om vogels te vangen om hun hongerende families te voeden.

Dat klinkt absoluut afschuwelijk. Ongetwijfeld zou ieder van ons na een dergelijke gruweldaad gerechtigheid, zo niet wraak, eisen. Een massademonstratie in Gaza Stad riep daartoe op en drong er bij Hamas en de andere terreurgroepen die vanuit de kustenclave opereerden op aan, om 'Tel Aviv te bombarderen'. En, zoals de recente aanval met een Grad-raket op Be'er Sheva aantoonde, heeft Hamas de wapens om aan de wens van het volk te voldoen.

Het enige probleem is dat het verhaal dat de haat aanwakkert even betrouwbaar is als het verhaal van een jong meisje genaamd Goudlokje en haar ongelukkige ontmoeting met een familie van beren.

De realiteit is dat de drie Palestijnse 'kinderen' in feite jonge mannen waren, die ongetwijfeld in opdracht van oudere mannen handelden, en hoewel ze vallen zetten, waren die niet voor vogels. Tenzij 'vogels' een hip nieuw jargon is voor 'Israëlische soldaten'. In dat geval, ja, zetten ze vallen voor vogels.

Voor degenen onder ons die prijs stellen op een meer directe vorm van expressie: de drie Palestijnen in kwestie werden neergeschoten nadat een Israëlische soldaat hen ontdekte bij het plaatsen van explosieven langs het veiligheidshek van de Gazastrook. De reden hiervoor? Om Israëlische soldaten te doden. Dus, ja, eigenlijk was dit een daad van zelfverdediging.
En zo kwamen we bij een menigte die luidkeels riep 'Het volk wil Tel Aviv bombarderen! En 'Habib bombardeer, bombardeer Tel Aviv'.

Zolang een dergelijke opzettelijke onwetendheid de emoties van degenen die betrokken zijn bij dit conflict regeert, zal geen enkele overeenkomst, ongeacht hoe prominent de naam is, echte vrede brengen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.