Protesten bij de grens en in Tel Aviv tegen Gaza-beleid

Monday, October 29, 2018 |  Redactie Israel Today
Israëlische demonstranten sloten maandagmorgen de grensovergang Keren Shalom naar Gaza, waardoor vrachtwagens de door Hamas gecontroleerde gebieden niet konden binnenrijden.

Dit kwam als reactie op de ongeveer 40 raketten die vrijdag vanuit de Gazastrook op Israël werden afgevuurd en zes mensen verwondden. Ondanks deze aanvallen heeft Israël de grensovergang opengelaten om producten naar Gaza te blijven invoeren.

De demonstranten eisten een hardere opstelling van de regering tegen de aanhoudende aanvallen vanuit Gaza, die een einde maken aan de raketaanvallen. Liana Peretz, een van de demonstranten, zei: 'Het is ongelooflijk dat onze kinderen bang moeten zijn voor ballonnen en vliegers en midden in de nacht in de bunkers moeten lopen. Het is tijd dat de regering hier een einde aan maakt!'

Vrachtwagens wachten voor de door de demonstranten geblokkeerde grensovergang naar de Gazastrook.

De avond ervoor hadden de bewoners van het zuiden een demonstratie gehouden in Tel Aviv, waarbij zij eveneens een hardere reactie op de aanvallen vanuit de Gazastrook eisten (zie de video bovenaan). Zij klaagden dat hun regering besluiteloos handelde jegens Hamas, terwijl de terroristen in het huidige conflict de toon aangeven.

Shira Masami uit Sderot zei: 'We zijn boos dat we gedurende de hele Shabbat met raketten zijn beschoten, dag en nacht, en er werd niets tegen gedaan. We willen onze kinderen niet grootbrengen onder voortdurende raketaanvallen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.