Israëlische gouden medaille in Abu Dhabi – nu met vlag

Monday, October 29, 2018 |  Redactie Israel Today
In Abu Dhabi werd zondag voor het eerst het Israëlische volkslied gespeeld, nadat de Israëlische Judoka Sagi Muki de gouden medaille in zijn gewichtsklasse won bij het internationale Grand Slam Judo toernooi.

Nog maar een jaar geleden moest het Israëlische team deelnemen zonder de vlag en andere Israëlische staatssymbolen. Toen werd tijdens de prijsuitreiking de hymne van de internationale judofederatie gespeeld in plaats van de Hatikva

Dit jaar mocht het Israëlische team echter, net als alle andere deelnemers, hun nationale vlag voeren. Zij hoefden hun herkomst niet langer te verbergen. En ook deze keer slaagde het team erin een gouden medaille te winnen. Sagi Muki stond op het punt de finale te verliezen tegen de Belgische Casse Matthias, hij had reeds twee strafpunten gekregen, toen hij zijn rivaal in de verlenging versloeg met een Wazari.

Op het erepodium ontving hij de gouden medaille van de Israëlische minister van Cultuur en Sport, Miri Regev, die het Israëlische team naar Abu Dhabi had vergezeld. Zij kon haar tranen niet verbergen bij het geluid van het Israëlische volkslied, het was een zeer emotioneel moment. Eindelijk mocht de Joodse Staat optreden zoals alle andere staten, wat een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn.

Naast de gouden medaille wonnen drie andere Israëli's een bronzen medaille. Gili Cohen, Baruch Shamilov en Timna Nelson Levy stonden ook op het podium na hun wedstrijden, met de Israëlische vlag op hun pak.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.