Video van de dag: Wierookroute door de woestijn

Sunday, October 28, 2018 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag, gemaakt door Tal Hanoci, neemt ons mee de woestijn in en toont ons een deel van de oude wierookroute. De wierookroute was een van de belangrijkste handelsroutes uit de oudheid. De route leidde van het zuidelijke Arabische schiereiland naar de oevers van de Middellandse Zee en maakte deel uit van een netwerk van handelsroutes tussen Europa en het Oosten, waar luxegoederen (meestal van hoge waarde en met een klein volume) werden vervoerd, zoals parfums, zijde, kruiden, edelstenen, zeldzame dieren en meer.
De handelsrouten gingen over land en zee, en men vervoerde goederen uit het Verre Oosten, India, Zuid-Arabië en Oost-Afrika.

De landroute begon in het teeltgebied van de Levonabomen in de wadi's van de regio Zofar in het moderne Oman, ten westen van Marib in Jemen (het oude Sheba) en ten noorden van Petra, de Nabateese hoofdstad in het zuiden van Jordanië. Vanaf hier verdeelde de weg zich in twee trajecten, een in noordelijke richting langs de hoofdweg naar Damascus en de andere door het zuidelijk deel van Israël naar de havens van de Middellandse Zee, met name Gaza.

De zeeroute voerde door de Golf van Aden en de Rode Zee naar de havens van Aqaba en Suez en vandaar over land naar de haven van Gaza of de haven van Alexandrië. De totale lengte van de route bedroeg ongeveer 2000 km, en vanuit de mediterrane havens werden de goederen over zee naar de havens van Europa en Noord-Afrika vervoerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.