Iraanse dreigementen tegen Israël en de VS

Friday, October 26, 2018 |  Redactie Israel Today, MEMRI
Hossein Amir-Abdollahian, speciaal gezant van het Iraanse parlement en voormalig Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken, zei in een interview voor Russia Today televisie dat als Israël 'de geringste fout' tegen Iran zou maken, Iran Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zou maken.

Hij beschuldigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ervan, dat hij tijdens de jaarlijkse Algemene Vergaderingen van de Verenigde Naties en op televisie kinderachtige en bombastische diplomatieke tactieken gebruikte. Netanyahu en Israël waren daarmee te vergegaan, vervolgde hij.

Abdollahian voegde eraan toe dat Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, zich nooit zullen verenigen en dat Iran, Irak en Turkije de enige redenen zijn waarom Arabische landen hun veiligheid kunnen handhaven. Abdollahian riep de Arabische landen op om de spelletjes van Trump 'de krankzinnige' en Netanyahu niet langer te spelen en nodigde hen uit om 'de krachten te bundelen met hun echte vrienden zoals Iran'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.