Palestijnen moeten behandeling van terroristen betalen

Tuesday, October 23, 2018 |  Redactie Israel Today
Israël betaalt jaarlijks ongeveer 25 miljoen shekel (ongeveer 6 miljoen euro) voor de medische verzorging van terroristen die in Israël gevangen zitten. Een nieuw wetsontwerp in de Knesset moet hier nu een einde aan maken.

Volgens het wetsontwerp moet de Palestijnse Autoriteit nu de behandelingskosten en ziekenhuisopnames van haar burgers betalen. Israël wil het belastinggeld dat voor de Palestijnen wordt geïnd voor dit doel gebruiken.

Het idee achter het wetsvoorstel is dat het niet logisch is, dat de Israëlische belastingbetaler betaalt voor de gezondheid van terroristen die de vernietiging van de Joodse Staat nastreven.

'Iedereen die zich aansluit bij de vijanden van Israël en handelt volgens een ideologie die gericht is op de vernietiging van de Staat Israël, moet betalen voor de kosten van zijn medische behandeling, die noodzakelijk is geworden vanwege zijn activiteiten', aldus een verklaring bij het wetsvoorstel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.