Video van de dag: Rosh Pina, een oude nederzetting

Tuesday, October 23, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag neemt ons mee naar het noorden van Israël naar Rosh Pina in Opper-Galilea. Het relatief kleine dorp werd in 1882 gesticht door 30 immigrantenfamilies uit een Roemeense stad.

Vandaag de dag wonen er ongeveer 3000 mensen. Rosh Pina, dicht bij Safed gelegen, wordt beschouwd als een plek van ontspanning, ver weg van de drukte van de grote steden. Degenen die naar Rosh Pina komen, zoeken rust en stilte. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea, het Hoela-dal, de Hermonberg en de Golanhoogten.

Rosh Pina – wat 'hoeksteen' betekent – was een van de eerste Joodse nederzettingen in het destijds onder Ottomaanse heerschappij staande land Israël. Daarom zijn er vele historische gebouwen te bewonderen. Daarnaast zijn er veel restaurants, parken en kunstgalerijen ontstaan. In de video wordt Rosh Pina beschreven als een combinatie van nieuw en oud.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.