Aanval met schaar in Hebron, dader doodgeschoten

Monday, October 22, 2018 |  Redactie Israel Today
In Hebron heeft een Arabische terrorist vandaag een Israëlische soldaat met een schaar aangevallen en hem licht verwond. Andere soldaten openden het vuur en schoten de terrorist neer. Volgens Palestijnse media was de aanvaller Mohammed Arif al-Atrash, 42, uit Hebron, vader van zeven kinderen.

De aanval vond plaats bij het Graf van de Aartsvaders. De soldaat werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dit is de derde week op rij dat er in dit gebied een aanval heeft plaatsgevonden.

Een lid van de plaatselijke hulporganisatie ZAKA beschreef voor de Jerusalem Post de situatie ter plaatse: 'Toen ik op de plaats kwam, zag ik de terrorist midden op straat liggen met een scherp voorwerp naast hem. Nadat hij probeerde burgers te steken, werd hij geneutraliseerd door de soldaten. Een jongeman die licht gewond was door een terrorist werd ter plaatse behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn geen andere slachtoffers. ZAKA-vrijwilligers uit de regio Shai zorgen voor de plaats.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.