Luchthaven Eilat tijdelijk gesloten wegens overstroming

Sunday, October 21, 2018 |  Redactie Israel Today
Terwijl Jeruzalem nog steeds wacht op de eerste echte regen, werden de stad Eilat aan de Rode Zee en de zuidelijke Negev-woestijn zaterdagmiddag getroffen door de eerste overstromingen van het seizoen.

De regen en hagel waren zo hevig dat de wadi's Paran, Tzofar, Barak en Ashush in de zuidelijke Arava-regio onder water kwamen te staan. Autoweg 90 naar Eilat werd afgesloten. In Eilat zelf moest de luchthaven door een overstroomde startbaan enkele uren worden stilgelegd.

Ook de busverbinding moest vanwege de afsluiting van autoweg 90 enkele uren worden stilgelegd, de stad Eilat was afgesneden van de buitenwereld. Veel Israëli's waren op weg naar huis na een weekeinde in Eilat en moesten nu wachten tot de luchthaven en de weg heropend konden worden. Rond 20:20 uur werd autoweg 90 weer opengesteld voor het verkeer, de luchthaven kwam om 23 uur weer in bedrijf.

Vanwege de hevige regenval en het gevaar van overstromingen werd het natuurreservaat Ein Gedi aan de Dode Zee zaterdag gesloten voor bezoekers.
Vrijdag viel er al veel regen, vooral in de stad Netanya, ten noorden van Tel Aviv, wat leidde tot overstromingen van sommige straten. Vanaf morgen zou het weer tot rust moeten komen en zou het duidelijk warmer moeten worden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.