Terug naar routine – maar niet iedereen is tevreden

Thursday, October 18, 2018 |  Redactie Israel Today
In het zuiden van Israël, in het grensgebied met de Gazastrook, kan men vandaag weer terugkeren naar de routine. De gisteren door het Israëlische leger opgelegde beperkingen werden na een rustige nacht opgeheven.

Na de raketinslag in een woonhuis in Be'er Sheva (foto), werden gisteren de schoollessen afgelast en werd het samenkomen van grotere groepen mensen verboden. De burgerbescherming van het leger heeft vandaag het publiek opgeroepen hun dagelijks leven voort te zetten. Dit werd voorafgegaan door een kabinetsoverleg over een mogelijke reactie op de raketaanval.

Niet iedereen was enthousiast over de terugkeer naar het dagelijkse leven. Gadi Yarkoni, de voorzitter van het district Eshkol, dat vooral heeft geleden onder de raketten en de vuurterreur, sprak zijn teleurstelling uit over het besluit van het kabinet om genoegen te nemen met de aanvallen van de luchtmacht op enkele doelen van Hamas gisteren.
'We hadden het incident van gisteren in Be'er Sheva moeten gebruiken om de afschrikking te herstellen, wat helaas niet is gebeurd,' zei hij in een interview voor de Israëlische televisiezender Channel 10. 'Je hoeft geen grondoffensief te lanceren in Gaza, maar de leiders van Gaza moeten bang zijn om de straat op te lopen.'
'Vanochtend waren we verbaasd dat er geen actie was ondernomen en dat we teruggingen naar de routine'.

Wat de kabinetsvergadering betreft, mochten de ministers geen interviews geven over de onderwerpen die tijdens de vergadering van vijf en een half uur werden besproken.

Video: Het door een raket verwoeste huis in Be'er Sheva.

'Ik heb geen huis meer'
Ook de moeder was allesbehalve tevreden. 'Ik heb geen huis meer', zei ze gisteren. 'Ik heb drie kinderen, elk van hen is voor mij een hele wereld'. Ze vroeg om hulp. Ze heeft alles nodig, er kon niets uit het huis worden gered. 'We hebben behoefte aan het nodige, opdat we weer op eigen benen kunnen staan. Alles is verloren gegaan', zei ze verder.

Miri Tamano en haar drie kinderen liepen een shock op door de explosie en moesten daarvoor worden behandeld. Nu zal het gezin in een hotel moeten wonen, totdat het huis weer is opgebouwd. Dat kan tot een jaar duren, meent een deskundige.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.