Palestijnse Autoriteit geeft Israël de schuld van escalatie

Thursday, October 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Het kabinet van de Palestijnse Autoriteit heeft zich woensdag tijdens een bijeenkomst in Ramallah uitgesproken over de verdere escalatie van de situatie aan de grens met de Gazastrook.

Afbeelding: Palestijnse leiders tijdens een bijeenkomst in Ramallah (Archieffoto: Flash90)

Wie een veroordeling verwachtte van de raketaanval van gisteren op de stad Be'er Sheva werd teleurgesteld. Integendeel, Israël werd beschuldigd van de steeds schrijnender wordende situatie in de Gazastrook.

Yusuf al-Machmoud, een woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit, beweerde dat Israël een beleid van collectieve bestraffing voert door de blokkade van Gaza en het bombarderen van burgers, huizen en scholen, waardoor het 'verachtelijke misdaden tegen hulpeloze burgers' beging.

Hij zei verder dat de voortdurende escalatie in Gaza deel uitmaakte van een algemene escalatie in 'ons hele land Palestina' en niet los stond van de escalatie in Judea, Samaria en het bezette Al-Quds (Jeruzalem).
De raketaanval op Be'er Sheva werd met geen woord genoemd of zelfs veroordeeld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.