Zoeken naar terrorist van Barkan gaat door

Thursday, October 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Bijna twee weken geleden werden de Israëli's Kim Yehezkel en Ziv Hajabi op hun werkplek in het industriepark Barkan vermoord door de terrorist Ashraf Walid Suleiman Na'alwa. Sindsdien is de terrorist op de vlucht. Zijn huis zal worden vernietigd, de Israëlische veiligheidstroepen hebben de familie van de moordenaar al geïnformeerd. Ook werd hen gevraagd naar hun zoon, maar er is nog steeds geen spoor van hem.

Ashraf Walid Suleiman Na'alwa had tenminste zeven maanden als elektricien gewerkt bij het bedrijf waar de twee Israëli's werden vermoord. Hij was in het bezit van een werkvergunning en werd daarom niet verder gecontroleerd toen hij het terrein van het industrieterrein betrad.

Woensdagnacht voerde het Israëlische leger een operatie uit in de Arabische stad Tulkarem. Het geboortedorp van de terrorist ligt in de buurt van de stad. Tijdens de operatie deelden de soldaten folders uit aan de bewoners om hen er tegen te waarschuwen, de voortvluchtige terrorist te helpen.
'Wie de gezochte persoon helpt, zal de juridische consequenties dragen', staat in de folders, waaronder lange gevangenisstraffen, sloop van huizen en het intrekken van alle vergunningen, ook van aanverwante families. 'We zullen niet aarzelen om iedereen die de gezochte persoon helpt te straffen'.

Ook werd Ashraf Walid Suleiman Na'alwa via de luidsprekers opgeroepen om zich bij de veiligheidstroepen te melden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.