Video van de dag: Oud en modern Ashkelon

Thursday, October 18, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag neemt ons mee naar het zuiden, naar Ashkelon, ooit een stad van de Filistijnen. De stad ligt ten zuiden van Ashdod, zeer dicht bij de noordelijke grens van de Gazastrook. Ashkelon heeft een lange geschiedenis. Van de bronstijd tot de middeleeuwen was het oude Ashkelon een belangrijke handelsstad. De oorsprong van de naam Ashkelon is 'Shekel', omdat Ashkelon een van de oudste zeehavens is, waarover veel handel werd gedreven. Na de kruistochten verloor de stad aan betekenis.

Het nieuwe Ashkelon begon na de oprichting van de Staat met de vestiging van 3500 nieuwe immigranten. Tegenwoordig telt de stad ongeveer 140.000 inwoners en hij groeit nog steeds. Er worden zeven nieuwe wijken met 32.000 wooneenheden gebouwd. Ashkelon is bekend om zijn nationale park aan de zuidelijke kust van de stad met vele archeologische bezienswaardigheden.

De video geeft ons wat indrukken van de stad en toont de overblijfselen van het oude en het moderne Ashkelon met zijn nieuwe huizen, straten en de strandpromenade. Een bijzonder interessant gebouw is het Holiday Inn Hotel, dat u kunt zien op de foto hierboven. Wie graag naar het strand gaat en het liever wat rustiger aan doet, houdt van Ashkelon.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.